Στο μυαλό του Γιώργου…

Αν κάτι φοβάται ο Γιώργος και η Τρόικα του αυτή τη στιγμή είναι οι εκλογές του Νοέμβρη. Γνωρίζουν ότι αν το ΠΑΣΟΚΛΑΟΣ υποστεί εκλογική συντριβή, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ γι’ αυτούς. Θα πρέπει ακόμα πιο εξόφθαλμα να «δικατορεύουν» την κοινωνία για λογαριασμό των αγορών. Συγκράτηση των ποσοστών τους θα φέρει χαμόγελα. Η συντριβή τους πανικό και ο πανικός θα οδηγήσει πολλά ποντίκια έξω από το καράβι. Και το ξέρουν. Σε ένα πράγμα μπορούν να ελπίζουν. Στην αποχή. Στο «όλοι ίδιοι είναι». Και αυτό είναι που υπόγεια θα δουλέψουν περισσότερο.

To αποτέλεσμα των εκλογών ή θα ανοίξει μια νέα περίοδο αντίστασης, ή θα δώσει κι άλλο χρόνο στην Τρόικα, την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να κατεδαφίζουν. Μην ξεχνάτε ένα πρόσφατο παράδειγμα. Ότι, πιστεύεις δεν πιστεύεις στις εκλογές, ψήφισες δεν ψήφισες, οι (δευτερεύουσας μάλιστα σημασίας) ευρωεκλογές έβγαλαν έναν μεγάλο νικητή. Τους χουντικούς του ΛΑΟΣ. Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερο ρατσιστικές πολιτικές και το πλήρωσαν οι μετανάστες, ενώ η τεράστια αποχή δεν μεταφράστηκε σε τίποτα το θετικό. Δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών παράγει την επόμενη μέρα πραγματικά πολιτικά γεγονότα. Το ζητούμενο είναι το ποια θα είναι αυτά.

Γι’ αυτό και παρά τις όποιες δίκαιες ή μη ενστάσεις μπορεί να έχει κανείς, η υπερψήφιση της αριστεράς είναι θετικός όρος ανασυγκρότησης της κοινωνίας και συνέχειας της αντίστασης. Και αυτό φοβούνται. Γι’ αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των οικολόγων και μικρότερων συνδυασμών σαν εργαλεία καταδίκης του ΔΝΤ. Μην ψάχνετε αποχρώσεις, υποψήφιους και πολιτικές, γιατί οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Δεν είναι πεδίο ιδεολογικής έκφρασης και καθαρότητας ούτε καταδίκης της αριστεράς. Η καλή ή μη αριστερά κρίνεται την προηγούμενη και την επόμενη μέρα και όχι ανήμερα των εκλογών. Αλλά και διαμαρτυρία μέσω της αποχής  έχει νόημα σε κάποιες και όχι όλες τις ιστορικές στιγμές.  Χρησιμοποιείστε λοιπόν τις επερχόμενες εκλογές με τον τρόπο που φοβούνται οι από πάνω. Μην τους χαρίσουμε, έστω και άθελα μας, τα χαμόγελα στα οποία ελπίζουν από την αποχή μας.

ΥΓ Μοιάζει νωρίς για αυτή την κουβέντα, αλλά πολύ γρήγορα θα αρχίσουν να προετοιμάζουν το κλίμα. «Όλοι ίδιοι είναι» αποχή, ή «οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές» ψηφίστε τον πιο όμορφο.

  • λ.κ
  • 20 Αυγούστου 2010

  εύγε, και πάλι, αντιστασεφ!!!

 1. @ αν το ΠΑΣΟΚΛΑΟΣ υποστεί εκλογική συντριβή
  Διόρθωση «μετά την εκλογική συντριβή»

  Φιλικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: