1,94 στους 2 κερδίζει! Αυτό είναι λαχείο

Καθότι μισθωτός δεν είχα ποτέ κίνητρο να μάθω τι παίζει με τη φορολογία. Έμαθα όμως τελευταία από τον υπουργό οικονομικών ότι αν κάνεις φοροδιαφυγή έχεις 3% πιθανότητα να σε τσακώσουν. Καλή φάση! Καλύτερη και από το να μπεις χωρίς εισιτήριο στο μετρό. Πρέπει να είσαι τρελά άτυχος. Αλλά απ’ ότι και πάλι έμαθα τελευταία, η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα μόνο ατομικό άθλημα, αλλά μπορεί να γίνει και ομαδικό με την «περαίωση» και την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης. Πάντα φυσικά για τη δικαιοσύνη και το καλό του τόπου. Και μετά σου λέει δεν έχουμε επενδύσεις από το εξωτερικό… Δώσε σήμα ότι η φορολογία έχει καταργηθεί στην πράξη, να δεις τότε επενδύσεις.

Και bonus Πάγκαλος

  • ισλανδός τέκης
  • 13 Οκτωβρίου 2010

  Εγώ θα έλεγα πως με την περαίωση, 4 στους 2 κερδίζουν.

  Δήλωνες τόσα χρόνια μικρότερο εισόδημα; Κέρδιζες από το φόρο που δεν πλήρωνες. Αγχώθηκες μην είσαι στο 3% που θα σε ελέγξουν; Η κυβέρνηση δουλεύει για σένα.

  Η περαίωση πηγαίνει αναλογικά με το δηλωθέν εισόδημα. Άρα εσύ φίλε γιατρέ με γραφείο στο κολωνάκι που δηλώνεις έσοδα 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, θα περαιώσεις με ένα πεντακοσάρικο/έτος. Ενώ εσύ καημένε που δήλωνες το πραγματικό σου εισόδημα (π.χ. 20 χιλιάρικα το χρόνο) θα πληρώσεις τα διπλά για να περαιωθείς.

  Αλλά ο παραλογισμός συνεχίζεται. Αφού όσοι δοροδιέφυγαν θα κάνουν περαίωση και θα ησυχάσουν, η εφορία θα μπορεί να ελέγχει πλέον μόνο αυτούς που δεν φοροδιέφυγαν και θεώρησαν κοροϊδία το να κάνουν περαίωση. Ο φοροφυγάς λοιπόν ήσυχος, και αυτός που τα δηλώνει όλα, με το άγχος μην του βρουν καμιά ημερομηνία λάθος στα τιμολόγια.

  Δις ιζ δε γκρικ γουέι. Κουφάλες, από φέτος θα δηλώνω εισόδημα το αφορολόγητο μόνο. Ελάτε του χρόνου να κάνουμε περαίωση που θα χω κέφια.

  • qwerty
  • 16 Οκτωβρίου 2010

  Καλά,

  αυτά με τους μισθωτούς μας τα είπαν κι άλλοι. Θυμάστε, καμιά τρακοσαριά εφοριακοί που δεν υποβάλλουν καν δήλωση. Μην είστε τεμπελάκος, όποιος θέλει μπορεί! Μπορεί να μην κάνει καν δήλωση.

  Δεν πιστεύω να μαζεύατε και αποδείξεις;

  Ούτε το αφορολόγητο, ούτε τίποτα. Τι να μας πουν οι υπάλληλοι της Ζήμενς και ο αρχηγός των διεφθαρμένων;

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: