Ας δούμε το ποτήρι μισoανάποδα

Αυτό το μονταζάκι το έχω ξανά δημοσιεύσει αλλά επιμένει το άτιμο να γίνεται όλο και πιο επίκαιρο, καθώς οι θυσίες μας δίνουν όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι φυσικά μονόδρομος για να αποφύγει η χώρα τη χρεoκοπία. Και όποιος διαφωνεί δεν έχει προτάσεις. Το είπε και το MEGA και ο ΣΚΑΪ άρα είναι διασταυρωμένο. Απόδειξη ότι τα spreads μετά από όλα τα επώδυνα αλλά «αναγκαία» -βεβαίως βεβαίως- μέτρα εξαθλίωσης της κοινωνίας, έκαναν χτες ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας στις 972,48 μονάδες βάσης και το χρέος από 126% του ΑΕΠ το 2009 αναμένεται ότι θα φτάσει το 153% το 2011. Όπως λένε λοιπόν τα νούμερα το μνημόνιο μας βάζει σταθερά στο σωστό δρόμο. Όλα ανεβαίνουν. Από τα spreads και το χρέος, μέχρι τα όρια συνταξιοδότησης, την ανεργία και τις τιμές. Ευθέως ανάλογη λοιπόν η σχέση θυσιών-χρέους και όχι αντιστρόφως ανάλογη όπως μας βεβαίωναν οι νέοι επίδοξοι χειρουργοί του ασθενούς. Μερικές θυσίες ακόμα και θα τον πιάσουμε τον στόχο της χρεοκοπίας. Και το κυριότερο, όπως λέγανε και για τα ολυμπιακά έργα, αυτές οι θυσίες θα μας μείνουν και μετά. Να τις χαίρονται και τα παιδιά μας.

Ως τότε το βασικό είναι να μην ανεβαίνουν τα spreads και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Για τον σκοπό αυτό διασκεύασα ένα υπέροχο αυτοκόλλητο που κάποιοι είχαν βγάλει για την ολυμπιάδα. Ναι, τότε που αν ήσουν κατά της ολυμπιάδας -που σήμερα πληρώνουμε- θεωρούσουν μίζερος και προδότης.

Και ας αφεθούμε στις αγορές που μπορούν να ρυθμίσουν μόνες τους την οικονομία μέσα από την εμπειρία και τη λογική.

  1. 25 Ιανουαρίου 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: