Άρον, άρον, σταύρωσον αυτούς

Τόση συζήτηση έγινε για το βιβλίο της 5ης δημοτικού και αν πρέπει να αποσυρθεί ή όχι, τη στιγμή που άλλο μαθήμα είναι που διαφθείρει πραγματικά τη νεολαία μας και τις ελληνικές αξίες. Δεν είναι άλλο από τα θρησκευτικά. Σε ολόκληρα κεφάλαια τα παιδιά πρέπει να ταυτίζονται με το «δράμα» του «διωγμού» των Εβραίων από την Αίγυπτο, που ως «πρόσφυγες» δήθεν ζητάνε μια καλύτερη ζωή στην Παλαιστίνη της εποχής. Δηλαδή πάνε εκεί άπλυτοι, ρακένδυτοι με ασθένειες, για να κλέψουν, να βιάσουν και να δολοφονήσουν, όπως είναι γνωστό ότι κάνουν όλοι αυτοί οι μαυριδεροί από την Αφρική. Ερωτηματικά προκαλεί σε κάθε καλό Έλληνα το γεγονός ότι το βιβλίο των θρησκευτικών δεν τους αναφέρει ως λαθρομετανάστες ενώ είναι φανερό ότι περάσαν παράνομα τα σύνορα και ήταν όλοι τους χωρίς χαρτιά. Και το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι διδάσκουμε τα παιδιά μας να λατρεύουν έναν λαθρομετανάστη δεύτερης γενιάς, τον Ιησού το Ναζωραίο ως υιό του Θεού! Μάλιστα κατηγορούμε και τους Ρωμαίους για κάτι το εντελώς λογικό, ότι σταύρωσαν δηλαδή ένα ταραχοποιό στοιχείο, το οποίο προφανώς θα καθοδηγούσε κάποιος ΣΥΡΙΖΑ της εποχής εκείνης. Πόσο χαμηλότερα μπορούμε να πέσουμε;

Αυτές οι αθλιότητες, αντιβαίνουν τα νέο-ελληνοορθόδοξα ήθη του τόπου μας και πρέπει να αντικατασταθούν. Εδικά το χειρότερο παράδειγμα που είναι το πέρασμα της ερυθράς θάλασσας και που διδάσκει τα παιδιά μας ότι αυτούς τους άθλιους λαθρομετανάστες δεν τους σταματάνε ούτε φράκτες ούτε τίποτα. Αν θέλουν να περάσουν και θάλασσες ανοίγουν!

Προφέρω ως παράδειγμα μια πρώτη εικόνα για το πέρασμα της Ερυθράς θάλασσας από τους Εβραίους λαθρομετανάστες όπως θα έπρεπε να είναι. Ακριβώς όπως στη Σόλωνος χτες βράδυ.

ΥΓ. Kαι ένα άρθρο που αξίζει να διαβαστεί «Παρατηρήσεις στενόμυαλου συμπαραστάτη»  του Νovalis από την Αυγή.

 1. Μικροπαρατήρηση:Της Στ’.
  Και τα Θρησκευτικά της Στ΄στο κεφάλιαο «Ετερόδοξοι» να ‘βλεπες τι γράφει! Ευτυχώς είναι στο τέλος και λίγοι φτάνουν ως εκεί στην ύλη. !

  • spi_der
  • 28 Ιανουαρίου 2011

  Πάμε μωρή τρέλα θάλασσα: http://www.youtube.com/watch?v=V_E_pMCX5M4

  • gryphon
  • 28 Ιανουαρίου 2011

  Αυτά που γράφεις είναι σοφιστείες,εξιδανικεύσεις,αστοχοι παραλληλισμοί και μελοδραματισμοί τής συμφοράς.Τό κάνουν πολλοί βέβαια πού έχουν παρόμοιες ιδέες μέ μοναδικό σκοπό νά δημιουργήσουν σέ μάς ένα αίσθημα ενοχής γιά κάτι πού δέν εθυνόμαστε καί μέ τό οποίο δέν έχουμε σχέση.
  Γιά νά τά πάρουμε ένα ένα.Ξέρεις πολλούς πιστούς κατά τά άλλα ανθρώπους εδώ στήν Ελλάδα πού νά δίνουν δεκάρα γιά τήν Π.Διαθήκη καί γιά τίς «περιπέτειες» τών Εβραίων?
  Αγνοείς καί τά πραγματικά γεγονότα καί έτσι κάνεις όπως είπα άστοχους παραλληλισμούς.Τούς Εβραίους δέν τούς έδιωξε κανείς από τήν Αιγυπτο.Φύγανε μόνοι τους.Κανονικά οί Αιγύπτιοι όπως καί όλοι οί λαοί πού κατά καιρούς έμπλεξαν μαζί τους θά είχαν κάθε λόγο νά τούς κατευοδώσουν μέ τήν ευχή «στό καλό καί νά μήν ξανάρθετε».Ελα όμως πού αυτοί οί καλοί άνθρωποι φεύγοντας άρπαξαν καί τόν χρυσό τών Αιγυπτίων.Γι’αυτό τούς κυνήγησαν.
  Τό τελευταίο πού λές πού προσπαθείς νά παρουσιάσεις τό κάθε καρυδιάς καρύδι πού έρχεται εδώ σάν έναν Χριστό καί εμάς σάν «κακούς» Ρωμαίους δέν ξέρω τί νά πώ.Παιδαριώδες ΄θά έλεγα λίαν επιεικώς.Αμ τό άλλο ότι προσπαθείς νά πείσεις ότι οί «γεροξούρες» τού ΣΥΝ καί τού Συριζα είναι δήθεν επαναστάτες?.Μ’αυτό έχασα κάθε ιδέα.

 2. Έχεις δίκιο. Έλεγα αρχικά να γράψω για τους Έλληνες μετανάστες που πήγανε στην Αμερική και οργανώσανε μαφία, ή τις πινακίδες στα γερμανικά super market «μην κλέβετε» που ήταν γραμμένες μόνο στα γιουγκοσλάβικα και τα ελληνικά και άλλα παραδείγματα, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν άστοχος παραλληρισμός γιατί εμείς ως γνωστό ήμασταν …άλλο. Πάντως χαίρομαι που έθεσες και το θέμα των κακών Εβραίων γιατί δεν το είχα θίξει και ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα το προσέξει κάποιος αντισημιτιστης ρατσιστής. Όσο για τους γεροξούρες τού ΣΥΝ και τού Συριζα σε βεβαιώνω ότι δεν τους έβγαλα εγώ επαναστάτες αλλά ο Πρετεντέρης & CIA των καναλιών. Μια επιμονή να δεις… Τώρα αν έχασες πάσα ιδέα, κακώς την είχες βρει εξαρχής. Περί κακών μεταναστών και καλών ελλήνων προτίμησε άλλα blog, αν και νομίζω ότι μπορείς να αρκεστείς στα δελτία των 8. Μια χαρά το λένε το παραμύθι και έχει και δράκο. Και πάψε να λατρεύεις και αυτόν τον παλιό εβραίο που οι γονείς του είχαν κλέψει τον χρυσό του φουκαρά του Φαραώ.

  ΥΓ. Και προς θεού σε καμία περίπτωση μην νιώσεις αίσθημα ενοχής. Είσαι στο σωστό δρόμο.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: