Με απόφαση της Κομαντατούρ Eσωτερικών

Κάποτε το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι όταν έρθει στην κυβέρνηση θα πάρει πίσω την τάδε απόφαση της ΝΔ. Φυσικά και δεν το έκανε και ήταν χαζός όποιος περίμενε κάτι τέτοιο. Τελικά όμως χτες το ΠΑΣΟΚ πήρε για πρώτη και μοναδική φορά πίσω μια απόφαση της ΝΔ. Είναι αυτή της νομιμοποίησης 15 μεταναστών απεργών πείνας το 2008. Η απόφαση είναι του υπουργού εσωτερικών Ραγκούση, ως μέτρο αντεκδίκησης για τους 300 που κάνουν απεργία πείνας διεκδικώντας μετά από 10 και 15 χρόνια στην Ελλάδα να μπορούν να δουλέψουν νόμιμα και όχι ως σκλάβοι.

Η πράξη αυτή εφάπτεται με μια θεμελιώδη αρχή του Ναζισμού και Φασισμού. Την «συλλογική ευθύνη». Δηλαδή την αρχή κατά την οποία -και σε αντίθεση με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου- θεωρείται ότι η όποια εγκληματική ή ποινική πράξη ή κατηγορία δεν είναι εξατομικευμένη και δεν αφορά αποκλειστικά το άτομο που την τέλεσε ή κατηγορείται, αλλά αποδίδεται συνολικά σε κάποιο δήθεν ομοιογενές σύνολο ανθρώπων. Έτσι σκεπτόμενος ο Συνταγματάρχης Εσωτερικών Φον Ραγκούσεν αποφάσισε 15 ανθρώπους που δεν έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση να τους τιμωρήσει γιατί είναι κι αυτοί …μετανάστες και είχαν κερδίσει την νομιμοποίηση τους μετά από πολυήμερη απεργία πείνας. Η «δημοκρατία» μας δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Ο εισαγγελέας, λίγες μέρες μετά τη γαργάρα της Siemens, καλεί σε απολογία 8 άτομα που τόλμησαν να συμπαρασταθούν στους απεργούς πείνας, φορτώνοντας τους μάλιστα κακουργήματα όπως η παράνομη διακίνηση μεταναστών!!! Αν δεν είναι αυτό εκφασισμός, τι είναι;

Διαβάστε δήλωση: Αποδέχομαι τις κατηγορίες

Kαι κάποιες παλιότερες δημιουργίες

Δείτε και αφιέρωμα της «Μηχανής του Χρόνου» στη μετανάστευση των Ελλήνων. Για να φεύγουν οι ιδέες ότι «εμείς ήμασταν άλλο…»

 

  1. Ειναι πολύ γοργά τα βήματα που κάνει ο λεγόμενος μεσαίος χώρος (οι περίφημοι νοικοκυραίοι) προς τον εκφασισμό, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της νομικής. Η ακροδεξιά σφυράει και το ΠΑΣΟΚ χορεύει!

  2. Απεργία πείνας, Νομική, κράτος έκτακτου ανάγκης και η αριστερά του savoir vivre

    Η απεργία πείνας (α.π.) που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη στη Νομική και τα γνωστά επακόλουθα δείχνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από ένα καθεστώς έκτακτου ανάγκης. Ο σφοδρός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή η α.π., μια κατεξοχήν παθητική μορφή αντίστασης, που θέτει σε κίνδυνο μόνο τις ζωές όσων συμμετέχουν σ’ αυτή, αγγίζει πλέον τα όρια της ίδιας της αστικής δημοκρατίας και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία αμφισβητούνται ανοιχτά από το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας.
    Δεν θα μιλήσουμε εδώ για τις ελεεινές συκοφαντίες και τους τόνους λάσπης που έπεσαν όλες αυτές της μέρες από το σύνολο και κάθε μορφής ΜΜΕ. Όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο πρωτοφανής γκεμπελισμός τους. Κανάλια όπως το MEGA αφιέρωσαν επί 4 μέρες το σύνολο του κεντρικού τους δελτίου ειδήσεων σε αυτό το θέμα και τα υπόλοιπα τουλάχιστον το μισό. Από την πρωινή ζώνη μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα έπαιζε η ίδια κασέτα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Η λάσπη αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Και τι δεν ακούστηκε για τους απεργούς πείνας. Ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, ότι είναι φορείς λοιμωδών ασθενειών, ότι είναι εισβολείς, ότι καθοδηγούνται από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουν σχέδιο για νέα δεκεμβριανά, ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας κ.ο.κ. Όμως για όλα αυτά έχουν ήδη ειπωθεί αρκετά. ανάγνωση του υπολοίπου »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: