Απαιτώ να πληρώνω για το ΜΕGA και όχι την ΕΡΤ

Παρακολουθώντας τηλεόραση έχω γίνει έξαλλος από το γεγονός ότι καλούμαστε να πληρώνουμε χρήματα για κρατικά κανάλια* όμως τον ρόλο αυτό δεν τον παίζει καλά η ΕΡΤ, αλλά με απόλυτη συνέπεια το MEGA. Είναι αδικία και αθέμιτος συναγωνισμός για τους ιδιοκτήτες αυτού του ηρωικού καναλιού το γεγονός ότι ενώ αποτελούν την ηχώ της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Τρόικα, την κρατική χρηματοδότηση την παίρνει η ΕΡΤ. Γιατί αυτή η αδικία και γιατί να την αποδεχόμαστε ως πολίτες;

Και αφού εντέλει το MEGA και ο ΔΟΛ, τα παίρνουν πλαγίως μέσω Μεγάρου και δεν ξέρω τι άλλων οδών, γιατί αυτό να μην γίνει και επίσημο και να υποκρινόμαστε όλοι ότι δήθεν το κρατικό κανάλι είναι η ΕΡΤ; Τώρα που ο μεγάλος πατριώτης βρίσκεται στο τιμόνι και αλλάζει την χώρα οδηγώντας την στον με ταχύτητα στον 25ο αιώνα, είναι η ευκαιρία αυτοί οι αναχρονισμοί του παρελθόντος να εκλείψουν. Γι’ αυτό ας ενώσουμε όλοι οι πολίτες μαζί τη φωνή μας ενάντια στην αδικία. Απαιτώ να πληρώνω για το MEGA και όχι για την ΕΡΤ!

*Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε για την ύπαρξη κρατικών καναλιών. Γιατί νομίζω είναι πολύ σημαντικό με το χρήμα των πολιτών να υπάρχουν κανάλια τα οποία έχουν πραγματικά ποιοτικό πρόγραμμα, ανοιχτό στην κοινωνία και τον πραγματικό πολιτισμό έστω και αν αυτό δεν είναι ανταγωνιστικό με τα τηλεσκουπίδια των ιδιωτικών καναλιών. Το ζητούμενο είναι η ΕΡΤ να παίξει αυτό τον ρόλο και όχι να είναι αδιάφορη ή να συναγωνίζεται σε υποκουλτούρα τα ιδιωτικά.

 1. Μια χαρά τα λες!

 2. Πολύ σωστή τοποθέτηση.

  Ζήτω το Τρίτο Πρόγραμμα!

  • erodotos
  • 24 Μαΐου 2011

  Να αντικαταστήσει και επίσημα πια ο Πρετεντέρης τον Πεταλωτή να τελιώνουμε!

  http://www.erodotos.wordpress.com

 3. Νομίζω ότι έχει χαθεί κάθε ελπίδα η ΕΡΤ να γίνει κάτι χρήσιμο. Είναι μόνο για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας (όχι ότι δουλεύουν – απλά πληρώνονται) χιλιάδες άνθρωποι.

  Είχα προτείνει παλιότερα (http://alexanderchalkidis.com/?p=106) να κλείσει τελείως και να φτιαχτεί κάτι καινούργιο με πιο σαφείς οδηγίες ως προς τον λόγο ύπαρξής της. Τώρα νομίζω ότι είναι αργά. Το διαδίκτυο και πολλά blogs παρέχουν σαφώς ανώτερη ποιότητα, ποσότητα και συχνότητα πληροφορίας για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα.

  Επιπλέον είναι από τους δημόσιους δεινόσαυρους που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συνέλθουν ποτέ. Μόνο αν την εξαφανίσουμε εντελώς θα καθαρίσει το πράγμα. Μετά – αν έχουμε την ωριμότητα – ας στήσουμε από την αρχή κάτι που να λειτουργεί πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον.

  • Β.Δ.
  • 28 Μαΐου 2011

  Δεν βλέπετε και πολύ MEGA ε; Απλά αναπαράγετε ό,τι μαλακία ακούτε…

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: