Επιτέλους ακούστηκαν και αλήθειες στο Σύνταγμα.

Αλήθειες όχι φυσικά από το «κίνημα» των  «Αγανακτισμένων» αλλά από το κίνημα των «Ευχαριστημένων». Το εκπροσώπησε ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων, διάσπαση του γνωστού ΣΕΒ. Ο Σύνδεσμος των Ειλικρινών αποτελείται από βιομηχάνους που δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν χαϊδεύουν αυτιά. [viomixanoi.gr]

Αυτό έκαναν και χτες στο Σύνταγμα, οπού με την δύναμη της αλήθειας δεν δίστασαν να πάνε. Εξοπλισμένοι με κοστούμια, γραβάτες, πούρα, Ελβετικές σημαίες, πικέτες, την «Καθημερινή» στην κωλότσεπη και μια Μετοχή-Διακήρυξη την οποία μοίραζαν, γύριζαν την πλατεία Συντάγματος πλέκοντας το εγκώμιο της Κυβέρνησης και της Τρόικα, εξηγώντας με απλά επιχειρήματα γιατί η πολιτική του μνημονίου είναι ευεργετική και καλώντας φυσικά τους «Αγανακτισμένους» να εγκαταλείψουν την πλατεία και να γυρίσουν στους καναπέδες τους, καθώς δεν θα μπορέσει να πουληθεί το Σύνταγμα με 50.000 έξαλλους επάνω του.

Τα συνθήματα τους ανάλογα της ειλικρίνειας τους. «Και ένα και δύο και έξι και επτά, θέλουμε να έρθουν μνημόνια πολλά». «Από το Λονδίνο ως το Νευροκόπι, θέλουμε μνημόνια σε όλη την Ευρώπη». «Κόψτε τις συντάξεις, κόψτε τους μισθούς, τα χρήματα να πάνε στους βιομήχανους». «Το μνημόνιο είναι ευλογία, φέρτε τα λεφτά να πάμε Ελβετία». Ρυθμικά φώναζαν ζητωκραυγάζοντας τα ονόματα των πιονιέρων μαχητών του Μνημονίου Πάγκαλου, Παπανδρέου, Πεταλωτή, Πρετεντέρη, Τρέμη κ.α. «Είσαι άνεργος;» ρωτούσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου από το μεγάφωνο. «Πρόβλημα σου» Αποκρίνονταν οι ειλικρινείς βιομήχανοι. «Δεν υπάρχει φτώχεια, μόνο απληστία» εξηγούσαν στους περαστικούς. Και πάλι ρυθμικά «Να πληρώσουν οι φτωχοί, να πληρώσουν οι φτωχοί», «Τα λεφτά στους πλούσιους, τα λεφτά στους πλούσιους». «Oι φτωχοί φτωχότεροι, Oι φτωχοί φτωχότεροι,» Και τραγουδιστά «Δώρο θα σου πάρουμε Cayenne, Ολι ρέν, Ολι ρεν «.  Δεν παρέλειψαν  να φωνάξουν με θάρρος στους συγκεντρωμένους «Εεε, οοο, πάρτε τα αντίσκηνα και φύγετε από δω».

Δεν έμειναν όμως μόνο στο Σύνταγμα. Κατέβηκαν την Ερμού, μέχρι το Μοναστηράκι καταγγέλλοντας ότι οι διαδηλώσεις είναι που καταστρέφουν την εμπορική κίνηση και όχι το μνημόνιο, ενώ στην πλατεία Μοναστηρακίου ενημέρωσαν και τους τουρίστες για το πόσο καλά πάει η χώρα με το μνημόνιο και πόσο ευτυχισμένοι είναι οι Βιομήχανοι. Τέλος μπήκαν στο μετρό για την επιστροφή προς το Σύνταγμα όπου τους περίμεναν οι λιμουζίνες. Φυσικά εκεί φώναξαν κατά των τσαμπατζήδων που δεν πληρώνουν εισιτήρια, ενημέρωσαν στην αποβάθρα τον κόσμο για το ευεργετικό μνημόνιο και ζήτησαν να ιδιωτικοποιηθούν οι κυλιόμενες σκάλες, καθώς μπορούν να γίνουν πηγή εσόδων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Στις προτάσεις τους συμπεριέλαβαν και την κατάργηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και την κατάργηση των εκλογών καθώς η δημοκρατία όπως και οι αγορές μπορούν να αυτορρυθμίζονται. Τελικά κατέληξαν στο Da Capo στο Κολωνάκι για εορτασμό με σαμπάνιες της επιτυχημένης παρέμβασης.

Δείτε τα υλικά τους. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και video στο διαδίκτυο, αν και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να κυκλοφορήσει σε DVD μαζί με την Κυριακάτικη Καθημερινή με τίτλο «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελαεί πατέρα;»

Η Μετοχή-Διακήρυξη

Οι πικέτες

Διαβάστε εδώ το κείμενο τους

Διακήρυξη του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

 1. Η χώρα πάει μια χαρά. Το Μνημόνιο έχει πετύχει, και τα επόμενα Μνημόνια θα πετύχουν ακόμα περισσότερο.
 2. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο είναι οι άπληστοι που απαιτούν να παίρνουν πάνω από 500 ευρώ το Μήνα!  Που θέλουν να κάθονται τα Σαββατοκύριακα! Που θέλουν να αράζουν στις παραλίες δύο ολόκληρες βδομάδες τον Αύγουστο, με λεφτά του εργοδότη τους! Που θέλουν να τους πληρώνουμε για να τους απολύσουμε! Που θέλουνε να τους πληρώνουμε και υπερωρίες! Αντί να λένε και ευχαριστώ που τους κρατάμε λίγο παραπάνω στη δουλειά.
 3. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο είναι αυτοί που τα περιμένουν όλα από το Δημόσιο. Απαιτούν να τους μαθαίνει γράμματα το Δημόσιο. Απαιτούν να τους θεραπεύει όταν αρρωσταίνουν. Απαιτούν να τους κρατάει τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς. Απαιτούν ακόμα και να τους συντηρεί όταν γεράσουν! Ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά; Όχι άλλα βάρη στους πλούσιους!
 4. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο απαιτούν να φορολογηθούν οι επιχειρήσεις μας! Οι επιχειρήσεις μας δεν είναι συνηθισμένες σε τέτοια άστοργη αντιμετώπιση. Πληγώνονται. Τα λεφτά μας είναι ξενιτεμένα στην Ελβετία.  Τα εργοστάσιά μας είναι ξενιτεμένα στην Βουλγαρία. Τα κότερά μας είναι ξενιτεμένα σε οφσόρ εταιρείες της Κύπρου, της Λιβερίας και του Παναμά. Οι λιμουζίνες μας το ίδιο. Τα σπίτια μας εξόριστα στην Εκάλη επίσης. Και από πάνω μας ζητάνε να πληρώνουμε μισθούς και φόρους. Δεν αντέχουμε άλλη κακομεταχείριση.
 5. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο θέλουν να κρατήσουν τους επιχειρηματίες μακριά από την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα τραίνα, τα λεωφορεία, τις ακτές και τα δάση. Δεν θέλουν την ανάπτυξη! Αφού σας τα παίρνουμε τόσο ωραία από τα καύσιμα, τα τρόφιμα, τα διόδια, κ.λ.π. γιατί να μην σας τα παίρνουμε και από τα υπόλοιπα;
 6. Απαιτούμε να φύγουν τώρα οι αγανακτισμένοι από το Σύνταγμα. ΝΑ πάνε πίσω στους καναπέδες, να ανοίξουν τις τηλεοράσεις και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πόσοι λίγοι έχουν απομείνει στις πλατείες.
 7. Απαιτούμε να μην εμποδίζεται η τηλεόραση να αποκρύπτει την αλήθεια. Αυτό σημαίνει ελευθερία του τύπου. Αν τον ΜΕΓΚΑ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, προφανώς το κάνει για το συμφέρον του τόπου. Νομίζετε τα αφεντικά του ΜΕΓΚΑ δεν ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον του τόπου;
 8. Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες είναι πράξη ανεύθυνη για τη χώρα. Μπορεί να οδηγήσουν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και να χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας!
 9. Οι συγκεντρώσεις βλάπτουν τη δημόσια εικόνα της χώρας. Ποιος θα αγοράσει το Σύνταγμα με 50.000 έξαλλους επάνω, όταν έρθει η ώρα να το πουλήσουμε;
 10. Εεε, οοο, γυρίστε όλοι σπίτια σας και φύγετε από ‘δω. Ουστ!

  • Dimitris Tzortzis
  • 5 Ιουνίου 2011

  Μπράβο! Επιτέλους μια πρωτοβουλία στη σωστή κατεύθυνση!

  • Xanadu
  • 5 Ιουνίου 2011

  Επιτέλους ακούστηκαν μερικές μεγάλες αλήθειες! Οι ορδές των άπλυτων εβραιομασόνων δεν μας φοβίζουν-δεν μας λυγίζουν..

  εμπρος συνβιομήχανοι! το δικιο το εχουν οι ξεπουλημενοι!

  • Christos
  • 6 Ιουνίου 2011

  Reversed psychology FTW!

 1. Ρε όργια όταν κάνετε τέτοιες αξέχαστες φάσεις να μας καλείτε στο πάρτυ ρε γμτ πάλι το χάσαμε, έτσι για να θυμηθούμε τις παλιές καλές στιγμές των virus και να φτιάξουμε καινούργιες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: