Για ένα μικρό και αποτελεσματικό δημόσιο…

Όπως απέδειξε το τεράστιο οικονομικό κόστος του κλεισίματος της ΕΡΤ, μιας κατά τα άλλα κερδοφόρας επιχείρησης, οι απολύσεις δεν είναι μέσο αλλά στόχος. Δεν γίνονται για να εξοικονομηθούν χρήματα αλλά για λόγους αρχών και ιδεολογίας. Γι’ αυτό άλλωστε και ανέλαβε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκής. Γιατί είναι φανατικός των απολύσεων, που βέβαια δεν λέγονται έτσι πια. Λέγοντα «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα». Το δημόσιο μετά τις απολύσεις που σχεδιάζουν, δεν θα είναι ούτε φτηνότερο ούτε καλύτερο. Θα είναι απλώς όλο και πιο ανύπαρκτο.  Και ότι πληρώναμε για το δημόσιο που είχαμε και μας φαινόταν σπάταλο, τώρα θα το πληρώνουμε στο πολλαπλάσιο για να αγοράζουμε τις υπηρεσίες του από ιδιώτες. Αυτή είναι η τελική μπίζνα. Γιατί να πληρώνεις τους «διεφθαρμένους» Δήμους να σου μαζεύουν τα σκουπίδια όταν μπορεί να στα μαζεύει ο αδιάφθορος Τόμπολας με τα διπλά λεφτά; Και αν κάπου το πράγμα δεν δουλέψει σωστά δεν υπάρχει πρόβλημα. Στα μνημόνια δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

One-Man-Band.psd

  1. Μέσα σε λίγες γραμμές μιλάς για κάτι πολύ ενδιαφέρον. Γενικά όμως, είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει ιδεολογική καθαρότητα στα ελληνικά κόμματα για αυτό και δε νομίζω κανείς να μπορεί ξεκάθαρα να διακρίνει στα έτη ύπαρξης της Ν.Δ. ξεκάθαρα φιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Σωστά; Γιατί μετά από τόσες ευκαιρίες διακυβέρνησης θυμήθηκε ειδικά τώρα να συμπεριφερθεί φιλελεύθερα; Μήπως δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αλλά εσφαλμένης αντιληπτικής ικανότητας και διαστρεύβλωσης του φιλελευθερισμού; Πραγματικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν πρόκειται για καπιτάλες, αλλά για βλάκες!

    σημείωση: μπορεί αυτά που λέω να είναι εντελώς εκτός ή ίσως να είναι γενικόλογα..ελπίζω να μου συγχωρεθεί, γιατί πρόκειται απλά για μια απορία χωρίς υπονοούμενα!

    • sapiens
    • 29 Ιουνίου 2013

    Δεν υπάρχουν κόμματα ούτε και πολιτική καθαρότητα. Υπάρχουν μόνο τα κέρδη τραπεζών και βιομηχανιών. Εκεί είναι όλοι ανυποχώρητοι. Άρα η διαφορά δεν θα έρθει από την πολιτική βάση των κομμάτων που διαχειρίζονται την εξουσία. Αυτή θα έρθει από τους πολίτες που διατηρούν ακόμη τον αυτοσεβασμό τους.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: